Bu Blogda Ara

5 Temmuz 2012 Perşembe

dekupaj/peçete transferi


çatal-kaşık şeysi



merhaba... kısa bir süre önce başlayan dekupaj macerama sizleri de ortak etmek ve fikirlerinizi almak istedim. işin aslı ne ahşap boyama, ne de dekupaj nasıl yapılır bilmiyorum. kişisel merak ve biraz da sapkın ve azimli bir internet araştırmacısı olarak çeşitli blog ve sitelerde anlatılanlardan yola çıkarak evde elime ne geçerse boyayıp, dekupaj yapmaya başladım =)) ahan da bunlar ilk yaptıklarım =)

ilk denemem olan bu ahşap obje şimdilerde çatal-kaşıklık olarak kullanılıyor...


dedemin ahşap kutusu

dedemin el emeği göz nuru olan bu kutunun üzerinde ateşle işlenmiş bir takım desenler vardı ancak yıllar içinde nemden dolayı yer yer kabarmış ve hasar görmüştü. elbette atmaya kıyamadığımdan kendimi bildim bileli köşe bucak saklıyordum bu kutuyu ve "amanda bundan ne şahane bir incik boncuk kutusu olur" diye düşünüp sıvadım kolları. internetten aradım taradım, okudum ve yine aradım taradım mumla eskitme yöntemi ve peçete transferi ile eski küflü ahşap kutumu bu hale getirdim. ne dersiniz, fena olmamış sanki değil mi? 
anneme ufak bir anneler günü hediyesi


tam bir hayvan ve özellikle de köpek delisi olan annem için böyle bir kutu anneler günü hediyesi olarak biçilmiş kaftandı! yalnız bu defa peçete değil internetten çıktısını aldığım bu şirin köpecik desenlerini kullandım..








4 yorum:

  1. çok güzel bende sizin gibi araştırmadayım henüz icraata geçmedim..sizinkiler çok hoş olmuş. ahşabı boyarken hangi boyayı kullandınız.

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim, araştırması ayrı zevkli yapması ayrı zevkli =) "colourline" ve "pebeo" marka akrilik boyaları kullandım, hatta sadece ahşabı değil, plastiği, camı ve tenekeyi de onlarla boyadım...eğer bulabilirseniz pebeo'nun akrilik boyasını öneririm, ondan daha memnun kaldım..

    YanıtlaSil
  3. Köpek sahibi ve delisi bir insan olarak ben de buna bayıldım. Aynı yollardan geçiyoruz anladığım kadarıyla. Bende internetten arayıp tarayarak öğrenmeye çalışıyorum her şeyi. Fena da gitmiyor şimdilik bakalım. Ellerinize sağlık, ilk deneme için benden çok daha iyi bir iş çıkarmışsınız.

    YanıtlaSil
  4. sevimli dostlarımız hayatımızın olmazsa olmazları =)
    kesinlikle aynı yollardan geçiyoruz mavi berry, sizin de yaptıklarınızı çok beğendim kendinize haksızlık etmeyin =)

    YanıtlaSil